iBiblioteca biblioteca crestina Calatoria in vesnicie
Spune altcuiva cel ce ai gasit pe iBiblioteca

Nastere din nou

de Laurent J. LaBrie
aprilie 2001
Prima Parte:  Prin har aveti viata vesnica, prin credinta

Partea a 2a:  Credinta nu este o simpla convingere


In America in secolul al 20lea, o filosofie numita Evul Nou s-a nascut cu o idee, ca un om poate realiza orice lucru daca crede destul de mult. Radicinile acestei filosofii sunt in Asia sudest si in Egipt de mii de ani in urma. Cei mai multi dintre acesti oameni cred ca Iisus a existat si ca El a fost rastignit. Ei cred ca oameni ajung in Rai printr-o convingere, fara nevoia de a urmari pe Iisus. Ideea lor este ca un om poate continua in viata sa spirituala dupa moarte.  Daca duhul sau este intr-o stare de pace pe pamant, va fi in pace dupa moarte. Convingerea este calea vietii vesnice.  Iisus nu este important in mantuire.   Asa cred acesti oameni. M-am intilnit cu un missionar in Romania care crede asa.


Aceste ideei au putine merite dar nu e o temelie in Biblie si nu sunt acceptate de ceea mai mare parte de crestini, nici in America, nici in Europa. Dracii, care au fost chiar in Rai, erau convinsi si siguri ca vor alunga pe Dumnezeu din Cer.  Convingerea lor nu a fost de ajuns.  Iar Iov 4,18 ne arata ca Dumnezeu i-a judecat necuratati.  In aceasta lupta, Domnul a castigat si dracii au fost alungati din Cer. Deci noi, care suntem pe pamant, cum putem noi sa avem mai multa credinta ca vom ajunge in Rai decat dracii care au fost deja acolo?

 

Toata Biblie ne spune ca realitatea este diferita. Un exemplu din Vechiul Testament: N-a contat cat de mare a fost credinta sa in barci, sau in puterea sa sa innoate, nimeni care n-a intrat in corabia lui Noe n-a fost salvat din potop. Au fost mantuiti numai cei care au avut o credinta atat in Dumnezeu si in corabia Lui ca L-au urmarit si au intrat in mantuirea Lui pana la judecata. Oamenii in lista scrisa de Iacov, tot din Vechiul Testament, au fost mantuiti printr-o credinta care s-a manifestat in fapte.

 

In Noul Testament este la fel. Citim 1 Ioan 5,1-5 si 18.

 

Toti care sunt nascuti din Dumnezeu Il iubesc pe El, pe aproapele, si birueste lumea, adica pacatul. Aceste sunt semnele ca cineva este crestin. Oare o femeie poate spune ca-si iubeste sotul cand de fapte umbla dupa altul? Noi nu putem spune ca Il iubim pe Dumnezeu daca continuam in pacat, curvind cu alti zei. Nici nu putem spune ca suntem nascuti in duh, nici nu vom fi mantuiti, nici nu vom ajunge in Rai.

 

Cititi Matei 19,16-30 . Pentru ca sa avem viata vejnica, nu putem continua in pacat.

 

Cititi Luca 9,23-24. Pentru ca sa avem viata vejnica, trebuie sa-L urmarim pe Isus si sa renunsam viata noastra vecche.

 

Cititi 2 Timotei 2,11-12. Daca sinele meu este mort, voi trai cu El. Voi fi credincios pana la sfirsit si voi domni cu El.

 

Cititi Filipeni 2,12-13. Mantuirea este dat celor prin care Dumnezeu face fapte bune pentru ca este nascut din nou.

 

Cititi Matei 7,21-23. Nu toti care Il cheama pe Isus "Domn" va intra in Rai, ci cei care fac voia Lui.

 Vedem doua lucruri aici. Daca este suficient sa credem fara nici-o schimbare in inima, dracii ar avea viata vesnica. Ei au credinta si sunt infricosati. Ei sunt in Iad. Noi crestinii avem credinta si-L iubim. Avem viata vejnica. Credinta trebuie sa fie in Hristos si nu in viata vesnica.  Adica, religia "Evul Nou" are credinta ca vor trai in vesnicie, dar acesta nu este de ajuns.  Credinta care este numai in viata vesnica nu este Calea spre viata dar este moarte.

Deci, vedem ca evanghelia lui Dumnezeu este asa. Cand n-am putut sa castigam un loc in Rai prin faptele noastre, Dumnezeu Tatal ne-a trimis pe Fiul Sau. Cine are pe Fiul are viata. Cine nu crede in Isus, adica nu-L urmareste, nu are viata vesnica.(I Ioan 5,11-12)

 

Romani 3,23 ne spune ca suntem pacatosi si Romani 6,23 ne spune ca pacatele noastre ne aduc la moarte. Aceasta este starea fiecarui om nascut numai o singura data, in carne. Dumnezeu a vazut problema noastra si ni L-a trimis pe Iisus, Singurul Adevar, Singura Viata, si Singura Cale la viata vejnica. Calea aceasta este ca sa ne lepedam de noi insine si sa ne supunem lui Dumnezeu.


Matei 7,13-14 ne arata ca multi merg pe drumul larg iar putini merg pe Calea Ingusta (Isus) spre Rai. Daca cineva continua in pacat si merge pe calea larga, nu are o relatie cu Dumnezeu. Pot fi atat de convinsi ca vor avea viata, dar ca si cei care nu L-au ascultat pe Dumnezeu vorbind prin Noe, nu vor fi mantuiti din judecata Lui. Mesajul acesta nu este acceptat foarte bine din partea celor care cred in Evul Nou. Ei se supara de crestini pentru ca credem intr-o singura cale.

 

Poate este cineva aici care credea ca putea sa aiba viata si o relatie cu Dumnezeu fara sa-L iubeasca si sa se supuna Lui. Ai fost pacalit ca o convingere inseamna credinta. Pana acum n-ai simtit prezenta Lui in viata ta. Simti ca rugaciuniile tale nu sunt auzite? Isaia 59,1-2 explica de ce. Existe un zid intre tu si Dumnezeu.  N-ai simtit libertatea pentru ca n-ai fost iertat de pacat. Te simti judecat prin lege in loc de a te simti eliberat prin harul evangheliei. N-ai simtit dragostea, bucuria, pacea, si stapinirea de sine pe care Dumnezeu ti-le ar da. Esti saturat cu viata ta si vrei sa te simti curatat ca sa mananci de la masa Lui?

 

Te invit sa te supui Lui si sa primesti nastere din nou. Cum a primit-o Augustin, si tu vei primi o viata noua si curata.  Chiar Il poti primi pe Duhul Sfant. Pacatele tale vor fi sterse si Dumnezeu va veni si va manca cu tine.(Apocalipsa 3,20) El va auzi rugaciunile tale pentru ca nu mai sunt oprite de pacate si vei primi o viata noua. Roaga-te acum. Spune, ,,Doamne nu mai vreau sa-mi pastrez viata. Cred in Tine si Te iubest. Iti dau viata mea. Iarta pacatele mele prin sangele lui Iisus si da-mi o viata noua. In numele lui Iisus, Singura Cale spre Tine, Te rog, amin."

 

Harul lui Dumnezeu este destul ca sa acopere pacatele chiar si ale tilharului care a fost rastignit langa Isus. Este clar ca nu sunt faptele care ne naste din nou, ci credinta.