iBiblioteca biblioteca crestina Calatoria in vesnicie
Spune altcuiva cel ce ai gasit pe iBiblioteca

Mustrare si Etica

de Laurent J. LaBrie

"Dupa cum fierul ascute fierul, tot asa si omul atata mania altui om". Proverbe 27:17

Din viata mea in armata, misiune, academia si afacerile nationale si internationale, am avut o privire asupra multor parti din lume. Mult din timpul meu ca ofiter in armata a fost in cercetarea pierderilor, pagubelor si distrugerii proprietatiilor. Aceasta mi-a aratat cateva din cele mai rele situatii a armatei in timpul de pace. Inca pot sa-ti spun ca integritatea militara depaseste integritatea oricarui alt domeniu inclusiv a misiunii. Un motiv este pentru ca cultura militara, apreciaza dreptatea, familia, loialitatea, serviciul si integritatea. Procedurile au fost stabilite sa dea posibilitatea oamenilor sa relateze lipsa de integritate. Majoritatea grupurilor civile se lipsesc de astfel de sisteme. Acesta a stabilit, in 1990, o relatie adversara intre Bill Clinton si armata.

Curand dupa electorat, Clinton a plasat o lege in armata americana. Oricine care a rostit o opinie negativa despre opiniile lui, era amenintat cu actiuni de judecata. A fost prima data cand Presedintele a inabusit critica. Nu ma indoiesc ca aceasta a fost ceea ce a condus la multe decizii care au fost in paguba armatei, asa ca regula de "nu intreba, nu spune" in ceea ce priveste homosexualitatea si gafele afacerilor straine la fel ca bombardarea Ambasadei chineze. Armata a avut o sansa unica sa exprime dezaprobarea. Cele 500 voturi care nu le-a primit Al Gore ca sa castige presidentia au fost cele puse de catre fortele armate. In schimb Gore a incercat sa inlature toate voturile puse de catre militari.

In contrast, Alexandru cel Mare a apreciat mustrare. El si-a dat demisia de filozof pe care l-a avut de mult timp. Cauza pentru care el si-a dat demisia a fost ca in tot timpul el a lucrat pentru Alexandru, niciodata nu indicat greseala lui Alexandru. In felul acesta el a fost neobservat si necredincios.

Sublinierea Harului

Frate iubit, este atitudinea ta mai mult asemanator cu ceea a lui Bill Clinton sau a lui Alexandru cel Mare? Poti sa spui ca ai o atitudine ca a lui Thomas E. Kempis care a scris Imitarea Lui Hristos, ca noi sa putem sa ne gandim atat de smerit pentru noi insine daca nu criticand si insultand ca sa nu ne suparam. Cum sa accepti critica? O inviti sau o respingi? Sa stii ca viata ta arata aceasta atitudine pentru ca puritate niciodata nu vine de la inauntru.

Intoarcerea la iBiblioteca.............. Pasaj la Liv-n-Letliv

Drept de copiat este al autorului 2001