iBiblioteca biblioteca crestina Calatoria in vesnicie
Spune altcuiva cel ce ai gasit pe iBiblioteca

Disciplina Crestina

"Pentru ca cel (care traieste si se culca cu sotia tatalui sau) sa fi fost dat afara din mijlocul vostru... In Numele Domnului Isus, voi si duhul meu fiind adunati laolalta prin puterea Domnului nostru Isus, am hotarat ca astfel de om sa fie dat pe mana Satanei pentru nimicirea carnii, ca duhul lui sa fie mantuit in ziua Domnului Isus". 1 Corinteni 5:2, 4, 5.

Daca noi toleram pacatul printre membrii trupului lui Hristos, nu facem nici o favoare cuiva. Speranta lui Pavel aici este ca: "s-a asteptat ca aceasta pedeapsa a carnii ar termina cu pocainta duhovniceasca si in sfarsit salvare spirituala". (Howard W. F. 1 si 2 Corinteni). Domnul Howard de altfel a scris: "as fi fost fatal puritatii bisericii care este in mare parte convertita din paganism sa tolereze standardele joase morale ale comunitatii". Cand harul nu aduce un om care traieste in pacat la Hristos, trebuie trasata o linie intre actiunea lui si stilul de viata a crestinului. Aceasta trebuie sa fie facuta cum este scris in Matei 18, dar neaparat trebuie sa fie facuta daca o persoana este crestina. (1Corinteni 5:9-13) Noteaza ca aceasta disciplina nu aplica pentru acei care afirma ca ei nu sunt credinciosi nici pentru vizitatori ai bisericii.

Noi trebuie sa consideram nu numai individul, dar de altfel ce este bun pentru altii in trup si vizitatori in biserica. Acestia vor crede ca acest comportament este acceptat?

In cultura rasariteana ei se gandesc mai mult la bunul societatii decat la bunul individului. Aceasta difera de cultura din vest in care oamenii sunt mai interesati de bunul personal decat de bunul comunitatii. Osia este o carte despre adulter a oamenilor lui Dumnezeu. Vechiul Testament este plin de cazuri unde oamenii lui Dumnezeu au luptat cu pacatul in Trup prin aruncarea cu pietre in acei membrii care au incalcat legea lui Dumnezeu. In 1 Ioan 3:2 spune: "Acum noi suntem copii lui Dumnezeu". Tocmai disciplina de sine a crestinului inseamna a muncii pentru a desfinta pacatele individuale, noi, Biserica, trebuie sa facem acelasi lucru.

Pentru ca grupurile sunt compuse de indivizi si acestia niciodata nu vor fi absolut curatati de pacat, nici un grup nu este capabil sa creeze utopia. Harul care permite pacatosii sa intre in Trupul lui Hristos nu inseamna ca noi acceptam pacatul sau ii permitem sa continue.

Copyright 2001 ljl