iBiblioteca biblioteca crestina Calatoria in vesnicie

Cheia Integritatii

Prin Iisus Hristos, Tatal si Duhul Sfant putem sa biruim biruinta asupra pacatului, sa fim crestini sub dispensatia evangheliei, sclavi ai neprihanirii. Sclavia noastra sub tirania dracilor s-a terminat!! Avem puterea sa rezistem pacatul prin asezarea noastra cu Iisus si Duhul Sfant ne promite sa ne calauzim ca sa stim cum sa evitam pacat.

Laurent J. LaBrie 23.I.2002
Spune altcuiva cel ce ai gasit pe iBiblioteca
Multe persoane traiesc in pacat deoarece nu inteleg ca biruinta asupra pacatului este a lor. John Wesley a scris in comentariul lui despre Romani 6:14: "Caci pacatul nu va mai stapani asupra voastra..." - Nu are nici drept, nici putere. "Pentru ca nu sunteti sub Lege" - [Legea este] o dispensatie de frica si sclavie care arata pacatul fara puterea dea a-l cuceri. "Ci sub har" - sub dispensatia milostiva a Evangheliei care aduce biruinta completa asupra fiecaruia care este sub influenta puternica a Duhului sfant. Prin hotararea noastra (v. 17) suntem sclavi la neprihanire (v. 18) si pentru ca putem servi un singur stapan, trebuie sa servim neprihanire. (v. 20, 22)

Partea lui Isus in biruinta noastra este ca El a biruit asupra satanei cand a trait o viata perfecta si a fost asezat la dreapta tatalui. si noi suntem asezati acolo. (Efeseni 1:20-2:6) Ce inseamna aceasta? Sclavia noastra sub tirania dracilor s-a terminat!! Cum este scris intr-un cantec: "satana m-a legat, Isus m-a eliberat." Lanturile noastre au fost sfaramate si de fapt satana este sub autoritatea noastra. in vietile noastre, el nu poate face mai mult decat cea ce Dumnezeu si noi ii permitem. Isus si-a facut partea Lui si trebuie sa intelegem acest fapt ca sa practicam o viata de biruinta. sa spunem ca nu putem sa biruim pacatul este o minciuna si o evitare a responsabilitatii noastre.

In Vechiul testament, Duhul sfant a intrat in oameni pentru un anumit timp. Dupa invierea lui Isus, Dumnezeu I-a dat fiecarui crestin pe Duhul Sfant sa-l insoteasca pana la moarte. Poporul lui Dumnezeu din Vechiul testament n-a avut acest ajutor pentru ca Isus inca nu murise si nu inviase. a fost mai greu sa reziste pacatul. Multe persoane mi-au spus ca nu pot sa aiba biruinta asupra pacatelor si mi-au motivat ca acesti sfinti au pacatuit cu cunostinta completa a ceea ce au facut. Eva a mancat din mar. David a pacatuit cu voia cu Batseba. Petru a mintit ca nu-L cunostea pe Isus. Nu intelegeau ca nu este prin puterea noastra sa biruim pacatul. Cu atat mai greu era pentru ei cu cat Isus nu fusese asezat la dreapta tatalui si fagaduitul Duh sfant nu fusese inca dat.

Cum a scris Dr. David Green: "Ce poate fi mai mult decat atat, cand un om domneste in cer si pe pamant, iar cei care sunt apropiati de El, prin Legamant, traiesc si ei in acelasi fel de subordonare! Cristos a castigat ceea ce adam a pierdut si ceea ce David nu a obtinut niciodata, iar cei care suntem in Cristos, de asemenea castigam acelasi lucru. Astfel se justifica faptul ca sfintii, despre care se vorbeste in apocalipsa, stau pe tron. De aceea si cel mai neinsemnat crestin este mai presus decat credinciosii Vechiului Legamant. "(Raspuns: sederea lui Isus, scrisoare catre LaBrie L., 8 mai 2001) O intelegere de unde vine puterea si calauzirea noastra sa biruim pacatul i-ar explica motivul pentru esecul acestor sfinti.

Rolul tatalui este scris clar in 1 Corinteni 10:13 si il vedem in practica in cartea lui Iov din Vechiul testament. El ne asigura un mijloc sa iesim din pacat. El pune limite asupra celor ce pot fi facute de satana. Nu exista nici o ispita prea mare pe care nu o putem rabda. Noi avem promisiunea aceasta de la Dumnezeu si El nu minte.
 
Pocainta este primul pas spre stergerea pacatelor, dar nu ultimul. (Fapte 3:19) Ca sa "ni se stearga pacatele" trebuie sa ne intoarcem de la drumul nostru pacatos. (Pentru o intelegere mai profunda, citeste despre mantuire in alege Viata sau in articolul meu intitulat Nastere din Nou.) trebuie sa intelegem ca nu suntem crestini cu autoritatea Domnului daca ne-am pocait dar ne-am lepadat de noi insine. Numai atunci cand cineva a facut amandoi pasi este un om nascut din nou, cu biruinta asupra pacatelor.